maanantai 30. joulukuuta 2013

Mitä meille kuuluu?

No hyvää, tai no riippuu miltä kantilta sitä katsoo! Raskaana ei vielä olla. Viime inseminaatio päätyi valitettavasti negatiiviseen tulokseen. No positiivista on että tuossa 1,5 kk sitten kävimme lääkärin kanssa keskustelemassa IVF-hoidoista! Suunnitelma on nyt tehty, ja meille sopivaksi IVF-hoidoksi katsottiin "pidemmän kaavan hoito" eli agonistihoito, toteutuksella IVF+ICSI.  Hoidot aloitetaan tammikuun vuodosta. Nyt on KP 28, eli kohta alkaa menkat ja sitä kautta käynnistyy hoito!

Tarkoitus tässä agonistihoidossa on aloittaa supressio eli munasarjojen jarrutus kierron 22. päivä. Tämä tapahtuu siis Synarela nenäsumutetta suihkimalla parin viikon ajan. Tämä aiheuttaa ns. munasarjojen nollatilan (niin kuin lääkäri tätä kuvaili) jotta hoidot voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Suppression oireina on vaihevuosia muistuttavat oireet, eli hikoilua, päänsärkyä, mielialavaihteluita etc. Mies totesi tähän että miten se normaalista poikkeaa?? :D

Parin viikon suihkimisen jälkeen on ultra jossa tarkastetaan jarrutuksen teho ja tämän jälkeen aloitetaan Gonal-F pistokset, annostuksella 150 yksikköä. FSH-pistoksia jatketaan max 2. viikon ajan, ja prosessia seurataan koko ajan verikokeilla sekä ultraäänikäynneillä. Kun munasolut on saavuttaneet tarvittavan koon, otetaan Ovitrelle irrotuspistos ja suunnataan punktioon. Toiveissa siis monta hyvälaatuista munasolua hedelmöitystä varten! Kun munasolut on saatu kerättyä niin tarkoitus olisi tehdä yksi tuoresiirto ja loput menee pakkaseen.

Täytyy kyllä myöntää että toi punktio hirvittää :( En ole vielä kuullut tai lukenut yhtäkään positiivista kokemusta tästä toimenpiteestä, ja tosissaan arveluttaa kuinka järkyttävä se kipu on! No mutta kuka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön! :)

Eniten tässä ehkä huolestuttaa että miten saan kaikki sovitettua työaikataulujen kanssa. Eikä niinkään aikataulujen vaan miten saan junailtua mun lomat niin että osuu sopivasti tohon punktioon. En ole kertonut, enkä aio kertoa hoidosta työpaikalla, koska koen että se on meidän henkilökohtainen asia, eikä kuulu kenellekkään siellä. Mutta uskon että kaikki varmasti lopulta järjestyy.

Mä jatkan kouluhommien parissa, ihanaa iltaa kaikille! :)


4 kommenttia:

  1. Kiva lukea teidän kuulumisia,
    Tervetuloa takaisin siis!
    Itsellä takana yksi punktio josta kokemus varsin hyvä. Jälkikäteen se kipu vasta iski ja jouduin olemaan viikon levossakin sen jälkeen.
    Positiivisen testin sain sekä muutaman viikon onnea,
    mutta se nyt jo historiaa...
    Voimia ja onnea teille tulevaan koitokseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset tsempistä! Kiva kuulla että löytyy "positiivisia" punktiokokemuksia. Olen päättänyt yrittää olla ajattelematta tuota punktiota ja antaa tulla mitä sitten tulee. :) Voimia ja positiivista energiaa myös teille!

      Poista
  2. Mun punktio oli varsin kivuton, ehkä pelkäsin niin paljon (oli sen verran kamala aukiolotutkimus, että jäi kammo) ja uskalsin vaatia lääkitystä kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää varmaan pyytää kanssa kunnon lääkitykset. :) En kyllä ymmärrä että miksi tuo punktio tehdään puudutuksessa mutta kohdunsuunlaajennus nukutuksessa?

      Poista